Albanië reis 16 mei

17-05-2015 12:19

23 mei     Het team is ´s avonds weer veilig geland in Nederland

22 mei  Naar Skhoder gereden en het bejaardenhuis bezocht. Het was een aangrijpend bezoek, vooral voor de mensen die hier voor het eerst kwamen. Alle bewoners kregen een banaan, die met elkaar zijn uitgedeeld. Ook gezinnen bezocht en een ontmoeting geregeld met een jonge albanese vrouw en haar zus. Zij is een kunstige schilderes. Mogelijk kunnen we via de website schilderijen van haar verkopen.

21 mei De dag begon met een temperatuur van 25°. Bezoek aan de vrouwengevangenis gebracht en daar het verhaal van Esther verteld. Daarna in gesprek met deze vrouwen o.a. over de mannen van Albanie en hoe je kan leven in een moeilijke relatie. Met alle vrouwen die dat wilden is na afloop gebeden. Een aantal van de vrouwen zijn kort geleden in de gevangenis tot geloof gekomen. Het was weer héél bijzonder! 

20 mei Vandaag is de groep, na een gesprek met Linda (contactpersoon in Korce, weer terug naar Tirana gegaan. Morgenochtend gaan ze de vrouwengevangenis bezoeken, Henk geeft daar het woord door en Dieuwke zal dit gaan uitbeelden.

19 mei Dinsdag ochtend heeft de groep 3 bezoeken gebracht. Alles was weer schrijnend, maar het was goed om licht te brengen en mensen te troosten en te bemoedigen. 's avonds was er een vrouwenbijeenkomst van de kerk, dit was een bijzondere en fijne avond. Het onderwerp "vergeving" kwam precies op het goede moment zei 1 van de vrouwen. In de kerk speelt ook een probleem en daarvoor was dit onderwerp heilzaam. Bij de bijeenkomst is veel met elkaar gebeden. In het begin van de studie werd Machteld vastgebonden met sjaals. In het verloop van de studie werd zij weer van deze banden bevrijd, en zo werd de bevrijding die vergeving geeft, uitgebeeld. Na afloop van de studie zong ze een prachtig lied over vrijheid.

18 mei Na een lange reis door de bergen heeft de groep ´s avonds 4 gezinnen in Korce bezocht. Van de bezoeken hebben ze twee foto's opgestuurd. In de onderstaande foto is ook Renato, de gids en tolk van deze reis, te zien. Zie de foto's hieronder

17 mei Deze dag de internationale kerk bezocht. Na de kerkdienst naar “Iba” om onder andere het klusadres te bezoeken, hiervan staat een foto bij projecten.Tegen de avond was het even schrikken omdat Machteld op het Albanese grint gevallen was, dit leek eerst ernstig maar, ze kon toch al vrij gauw gewoon lopen. Vandaag bleek de knie vrijwel hersteld.