Skhoder

Dat we zo snel € 3500,00 zouden ontvangen is een zegen voor de familie in Shkoder. Hier vind u de foto's van een blije familie.
Augustus  2020 Voor onderstaand project is inmiddels € 3500,- gegeven, we kunnen nu het hele project voltooien.   

Juli 2020 Er is een nieuw project waar we aan willen bijdragen in Shkoder. Iedere reis bezoeken we een aantal weduwvrouwen en hun gezin. Bij één familie zijn er wel erg veel mankementen en lekkages geconstateerd aan hun huisje.   

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Juli 2019 - We sparen voor een nieuw fornuis voor de keuken van het bejaardencentrum in Shkoder (nieuws)

November 2018 - Klus 1

Dit huis had een slecht dak en daardoor veel vocht in huis. Dankzij een gift van €500,- konden we deze vrouw helpen, er is een nieuwe dakbedekking aangebracht en het dak is nu weer waterdicht. Ze heeft zelf ook een gedeelte betaald. Deze weduwvrouw is erg blij en dankbaar voor de hulp.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Sinds 2002 bezoeken we 2 keer per jaar het bejaardenhuis in Shkodër, de grootste stad in het noorden van Albanië. Ooit gesteund door  EO-Metterdaad, werkte daar een Nederlandse vrouw Dieneke van Veluw. De situatie in het bejaardenhuis was erg triest en zij probeerde daar hoop en blijdschap te brengen door o.a. mensen voor een bezoekje mee naar haar huisje te nemen.

In de begin jaren gaven we geld voor stookolie voor verwarming in het huis van de bejaarden. De stookolie was erg snel op, samen met het geld. De mensen lieten samen met het branden van de verwarming gewoon de ramen en deuren open staan. Dit laatste was vanwege de onfrisse geur die in het huis heerste. Als alternatief zijn er toen voor verschillende mensen elektrische kacheltjes gekocht. Wat zou het mooi zijn als ze met zonnepanelen zouden kunnen gaan werken.

We hebben de laatste jaren al veel voor deze oude en gehandicapte mensen mogen betekenen. De overheid in Shkodër betaalt namelijk alleen het salaris voor het personeel en voor het eten. Voor alle andere benodigdheden is geen geld. Zo was er grote behoefte aan een professionele droger voor de wasserij; de natte was hing namelijk de hele winter in de gangen van het huis te drogen. Er is een goede afzuigkap en fornuis voor de keuken gegeven en ook borden, kopjes glazen ed zijn geregeld.  En soms krijgen we goede elektrische bedden en beddengoed voor de mensen daar. Ze zijn daar natuurlijk ontzettend blij mee..

  
Wilt u dit bejaardenhuis met een gift ondersteunen, dan graag onder projectnummer 8903
IBAN: NL81INGB0006826683

Ook bezoeken we sinds juni 2016 gezinnen in en rondom Shkoder. Weduwvrouwen hebben een naaimachine gekregen na het voltooien van een naaicursus. Ze kunnen nu enigszins in hun onderhoud voorzien. Troost en steun ook voor hun kinderen hebben zij nodig.